Dorpen en steden

Zin om een dagje te dwalen door smalle straatjes langs allerlei historische gebouwen? Deze plaatsen zijn wat ons betreft zeker aan te raden... En ja uiteraard óók om uitgebreid te terrassen!

Bomal

Bomal

Mis de gezelligste markt in de Ardennen niet! Iedere zondag van 09:00 tot +/- 13:00 uur kunt u in Bomal-sur-Ourthe langs de vele leuke marktkraampjes met allerlei lekkernijen struinen. Tip: ga hier op de fiets heen, de parkeerplaatsen in dit kleine dorpje raken snel vol.
Durbuy

Durbuy

Durbuy wordt met zijn 400 inwoners wel eens het ‘kleinste stadje ter wereld’ genoemd en is één van de mooiste plekjes in het land. Stap terug in de tijd en dwaal door de smalle straatjes langs de 17e eeuwse huizen. De uitkijktoren geeft een geweldig uitzicht over de stad!
Saint-Hubert

Saint-Hubert

Saint-Hubert de Europese hoofdstad van de Jacht en de Natuur. Het Abtenpaleis en de basiliek kunt u hier niet overslaan. Loop zeker ook even een rondje door het hiernaast gelegen wildpark Parc a Gibier om allerlei herten en reeën te spotten.
Luik

Luik

Hier moet u alleen al even heen om de beste Luikse wafel te proeven! Om uw vingers bij af te likken... Verder valt er in Luik ook genoeg moois te ontdekken, de stad is de laatste jaren bezig met een flinke toeristische opmars.
Bouillon

Bouillon

Bouillon behoort tot een van de mooiste steden in de Ardennen. Het middeleeuwse kasteel dat boven de stad uittorent is een echte blikvanger. Bovendien heeft u vanuit deze toren een schitterend uitzicht over rivier de Semois.